Оголошення
дислокация
Map
Головна про роботу фонду ССНВ

FCSПро роботу відділення виконавчої дирекції Фонду ССНВ у м. Миколаїв по профілактиці виробничого травматизму та забезпеченню соціальних гарантій працюючих в І півріччі 2016 році

Відділення ВД Фонду у м. Миколаїв відповідно до вимог ст.50 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» здійснює в 2015 році реалізацію одного із основних своїх завдань – проведення профілактичних заходів по запобіганню нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які направлені на усунення шкідливих та небезпечних виробничих факторів.

Ця робота ведеться в тісній співпраці з органами державного управління, міським департаментом праці та соціального захисту населення, управлінням Держпраці у Миколаївській області, нашими соціальними партнерами: профспілками, роботодавцями.

У відділенні створено відділ організації профілактики нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.

Про ефективність нашої сумісної роботи свідчать дані про виробничий травматизм за І півріччя 2016 рік, є стійка тенденція до зниження виробничого травматизму. В поточному році на підприємствах, організаціях та установах, що обслуговуються відділенням, сталося 32 нещасних випадків, в тому числі пов'язаних з виробництвом -25, внаслідок цих нещасних випадків було травмовано 25 працівника, в 2015 році за аналогічний період - 29 чол.

На підприємстві «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Заря -Машпроект» та в Миколаївському обласному бюро судово-медичної експертизи в поточному році два працівника отримали професійні захворювання.

Найбільш травмонебезпечними підприємствами є ТОВ «Нібулон»- 3 нещасні випадки, ТОВ «Сандора», ДП «НВК газотурбобудування «Заря»-«Машпроект», на яких в цьому році сталося по 2 нещасних випадки.

Всі нещасні випадки розслідуються тільки за участю страхового експерта з охорони праці, аналізуються причини, по кожному із них розроблені заходи по усунення причин нещасного випадку, недопущенню їх в майбутньому. Своєчасність проведення розслідування сприяє забезпеченню потерпілим на виробництві гарантованого державою соціального захисту, підвищує якість та ефективність соціальних послуг. Якщо працівник отримав травму, то він потребує негайного вирішення ряду питань, термінового втручання Фонду, бо необхідні ліки, кошти на різні витрати.

За несвоєчасне надання повідомлення про нещасний випадок на виробництві до адміністративної відповідальності притягнуто 3-х керівників підприємств.

Як свідчить аналіз, основними причинами нещасних випадків є організаційні причини: це порушення трудової та виробничої дисципліни, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання належним чином посадових обов'язків, допуск до роботи без навчання, низька якість навчання, недосконалість системи управління охороною праці. Тому профілактична робота, яка ведеться страховими експертами з охорони праці направлена в першу чергу на усунення цих організаційних причин. Покращення роботи в цьому напрямку не потребує значних коштів, дає значний результат.

Перш за все відділенням проводиться роз'яснювальна робота серед страхувальників, до них доводяться вимоги існуючого законодавства про охорону праці, про соціальний захист, про відповідальність за порушення нормативних актів з охорони праці.

За І-півріччя 2016 року надано більш ніж 200 консультацій з охорони праці, взято участь в організації та проведені 9 семінарів, 23 нарад, 5 засідань «круглого» столу.

Підприємствам надається методична допомога:

- 58 підприємств отримали допомогу по впровадженню системи управління охороною праці;

- 29 підприємствам в розроблені профілактичних заходів з попередженню виробничого травматизму;

- Надана допомога в розробці близько 63 нормативних документів(Інструкцій, Положень)

Вивчений позитивний досвід роботи з охорони праці 6 кращих підприємств, досвід яких рекомендований до впровадження: ПАТ «Завод «Екватор», СМП «Октябрськ», ТОВ МСП «Ніка Тера», Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" "Машпроект", ПАТ "Миколаївобленерго, ТОВ Миколаївський глиіноземний завод.

Одним із головних питань було і є проведення на місцях якісного навчання з охорони праці, в тому числі інструктажів з охорони праці.

Страхові експерти з охорони праці входять до складу комісій підприємств по перевірці знань з охорони прапці, в першу чергу великих підприємств та зі значним рівнем травматизму.

Якісне проведення інструктажів з охорони праці не тільки підвищують знання працівників з охорони праці, а й підвищують відповідальність за безпечні методи виконання робіт.

В рамках регіональної програми поліпшення стану промислової безпеки, фонд на безоплатній основі надає роботодавцям нормативно-правові акти з охорони праці. Більш ніж 70 страхувальникам надано нормативно-правові акти з охорони праці в електронному виді.

Відділення Фонду забезпечувало в 2016 році соціальні послуги та страхові виплати потерпілим на виробництві.

На обліку у відділенні на 01.07.2016 року знаходиться 3700 особових справ потерпілих та членів їх сімей.

Серед інвалідів - 39 інваліди І групи, 123 інваліди ІІ гр.,537 інваліди ІІІ групи.

За І - півріччя 2016 р. відділенням відшкодовано потерпілим та членам їх сімей 14,7 млн. грн.

В тому числі відшкодовано:

- виплати по лікарняним здійснено на суму - 308 тис. грн.

- одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності - виплачено 6 потерпілим на суму 52,4 тис. грн.

- 210 тис. грн. виплачено 2 сім'ям загиблим працівникам на виробництві

- щомісячно проводяться виплати 1317 особам і середній розмір щомісячної виплати на одного потерпілого становить 1679 грн.

87 утриманцям по втраті годувальника виплачено 885 тис. грн.

Медикаментозне лікування отримали 86 чол. на суму 456 тис. грн.

Санаторно-курортне лікування отримали – 7 чол. на суму 100,3 тис. грн., стаціонарне лікування – отримали 33 чол. на суму 299,4 тис. грн.

Спеціальний медичний, постійний сторонній та побутовий догляд 260,5 тис. грн. отримують 37 інвалідів.

- 41 інвалід забезпечені транспортним засобом.

- 41 чол. отримали технічні та інші засоби реабілітації на суму 191 тис. грн.

Начальник відділення Д.П. Дмитрієв

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139219

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"