Оголошення
дислокация
Map
Головна ДПІ 25.08.2016

dfs

 

ДПІ У ЛЕНІНСЬКОМУ РАЙОНІ м. МИКОЛАЄВА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ДФС У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

 

До уваги платників податків Корабельного району!

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує платників податків Корабельного району про зміну контактного номеру телефону сектору організації роботи Центру обслуговування платників (далі – Сектор): (0512) 64-02-07.

Нагадуємо, що Сектор працює за наступним графіком роботи: понеділок- четвер: з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., п'ятниця: з 9 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв., обідня перерва: з 13 год. 00 хв. до 13 год. 45 хвилин.

Власникам житлового та нежитлового

нерухомого майна

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва  нагадує, що відповідно до п.п.266.7.3 п.266.7 ст.266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо:

об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою із сплати податку;

розміру ставки податку;

нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Шановні власники житлового та нежитлового нерухомого майна,   зареєстровані на території Інгульського та Корабельного районів міста Миколаєва, з метою проведення звірки даних звертайтеся до ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Гмирьова, 1/1, каб.15, телефон для довідок (0512) 232162.

Реєстратори розрахункових операцій.

Нові форми КОРО

ДФС України зауважено, що реєстрація першої, другої та наступних КОРО на РРО здійснюється виключно за новими формами, затвердженими наказом Мінфіну України від 14.06.2016 р. №547 (далі - наказ №547).

Раніше зареєстровані КОРО на РРО за старою формою можуть використовуватись до першої із подій: закінчення КОРО, завершення строку служби або припинення застосування відповідного РРО, виникнення підстав для перереєстрації або скасування реєстрації книги. Такі книги дозволяється перереєстровувати лише у перехідний період − протягом місяця після набрання чинності наказом №547. Після закінчення зазначеного терміну у разі виникнення підстав для перереєстрації КОРО здійснюється реєстрація другої або наступної КОРО на РРО за новою формою.

При цьому суб'єкти господарювання, діяльність яких пов'язано з реалізацією підакцизних товарів, у касових чеках яких обов'язковим реквізитом є дані про акцизний податок, використовуючи раніше зареєстровані КОРО (за старою формою), здійснюють у них записи, таким чином:

• у назвах граф 6, 7 КОРО за старою формою слід дописати знак «/» та відповідно слова «за ставкою акцизного податку», «сума акцизного податку»;

• за наявності розрахункових операцій за товари підакцизної групи послідовно вносяться:  до графи 6 − суми розрахунків,

що оподатковуються за ставкою ПДВ, «/», суми розрахунків, що оподатковуються за ставкою акцизного податку; до графи 7 − сума ПДВ», «/», сума акцизного податку.

Враховуючи те, що ведення у такий спосіб КОРО є незручним,

ДФС України рекомендовано зазначеним суб'єктам господарювання звернутись до органу ДФС за місцем реєстрації книги для реєстрації другої та наступної КОРО на РРО за новою формою. Через зміну форми книги таку реєстрацію може бути здійснено у будь-який час.

У суб'єктів господарювання, діяльність яких не пов'язано з реалізацією підакцизних товарів, касові чеки, що друкуються РРО, не містять даних про акцизний податок та відповідні графи 7, 9 КОРО будуть незаповненими. Відповідно, зазначені суб'єкти господарювання можуть продовжувати використовувати раніше зареєстровані КОРО без внесення до них будь-яких змін, але лише до виникнення зазначених вище підстав для припинення використання книги.

Податок на прибуток підприємств.

Оподаткування  дивідендів

ДФС України повідомлено, що для застосування положень пп.140.4.1 п.140.4 ст. 140 Податкового кодексу України (далі − Податковий кодекс) щодо коригування фінансового результату до оподаткування платниками податку на прибуток слід керуватись листом Міністерства фінансів України від 25.07.2016р. №31-11130-09-10/21370, яким зазначено, що платник податку на прибуток зменшує фінансовий результат до оподаткування на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів, що підлягають виплаті на його користь від:

платників податку на прибуток, для яких підпунктами 57.11.2 та 57.11.3 п.57.11 ст. 57 Податкового кодексу передбачено особливості сплати авансових внесків при виплаті дивідендів, крім платників, прибуток яких звільнено від оподаткування, та інститутів спільного інвестування;

платників єдиного податку, які сплачують авансові внески з податку на прибуток. Коригування здійснюється платником податку з урахуванням вимог пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 цього Кодексу щодо суми річного доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначеного за правилами бухгалтерського обліку за останній річний звітний (податковий) період, та за умови відображення у складі доходів суми нарахованих дивідендів відповідно до положень бухгалтерського обліку.

Водночас коригування фінансового результату до оподаткування на суму нарахованих доходів від участі в капіталі інших платників податку на прибуток підприємств, платників єдиного податку четвертої групи та на суму нарахованих доходів у вигляді дивідендів, що підлягають виплаті від інших платників податків, застосовуються у частині, що не суперечить цьому роз'ясненню.

Податок на додану вартість.

Повернення активів

ДФС України роз'яснено, що оскільки повернення матеріальних активів за договором фінансового лізингу вважається постачанням товарів, то для лізингоотримувача, який повертає об'єкт фінансового лізингу лізингодавцю без придбання такого об'єкта у власність, така передача прирівнюється для цілей оподаткування ПДВ до зворотного продажу лізингоотримувачем такого об'єкта лізингодавцю.

При цьому, якщо здійснюється повернення  лізингоотримувачем-платником ПДВ об'єкта фінансового лізингу лізингодавцю-платнику ПДВ, то лізингоотримувач-платник ПДВ зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ за ставкою 20% на вартість такого об'єкта та скласти податкову накладну і зареєструвати її в ЄРПН на лізингодавця-платника ПДВ. Лізингодавець-платник ПДВ при отриманні такого об'єкта фінансового лізингу включає суми ПДВ, визначені за такою операцією, до складу податкового кредиту на підставі податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН.

Якщо здійснюється повернення лізингоотримувачем-неплатником ПДВ об'єкта фінансового лізингу лізингодавцю-платнику ПДВ, то при здійсненні такої операції лізингоотримувач-неплатник ПДВ податкових зобов'язань з ПДВ не визначає, а тому формування лізингодавцем-платником ПДВ податкового кредиту за такою операцією не здійснюється.

Антикорупційний сервіс «Пульс» -

надійний захисник громадян

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області нагадує про функціонування антикорупційного сервісу «Пульс», головний принцип роботи якого  полягає у негайному реагуванні та оперативному вирішенні проблемних питань платників податків а також забезпечення зворотного зв'язку. Фахівці Державної фіскальної служби України не тільки приймають скарги громадян, а й повідомляють заявникам про результати розгляду їх звернень та вжиті заходи.

Зателефонувавши за номером «Пульсу» (044) 284-00-07, можна повідомити про неправомірні дії або бездіяльність працівників органів ДФС та оперативно вирішити суперечливі питання.

При наданні інформації бажано назвати своє прізвище, ім'я, по-батькові (посаду, назву суб'єкта господарювання), місце проживання (адресу юридичної особи) та обов'язково зазначити назву органу ДФС, з яким пов'язана подія, коли відбулась подія, прізвище, ім'я, по-батькові працівника органу ДФС, в роботі якого вбачаються протиправні або корупційні дії, та суть проблеми.

Про результати розгляду інформації клієнти повідомляються в режимі Call-back (працівник сервісу повідомляє про результати розгляду) невідкладно або протягом 1-3 робочих днів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін її опрацювання не перевищує 15 днів.

 

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва

ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139253

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"