Оголошення
дислокация
Map
Головна ДПІ 04-10-2016

dfs

 

ДПІ У ЛЕНІНСЬКОМУ РАЙОНІ м. МИКОЛАЄВА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ

ДФС У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

 

Щоб отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі

алкоголем і сигаретами – звертайтесь в ЦОП

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області нагадує, що суб'єкти господарювання можуть подавати документи та отримати ліцензії у центрі обслуговування платників.

Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання повинен надати:

- заяву суб'єкта господарювання, яка надається окремо на кожний вид торгівлі - алкогольні напої, сидр та перрі (без додання спирту) або тютюнові вироби у довільної формі.

У заявах про видачу ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, сидром та перрі (без додання спирту) суб'єктом господарювання додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

- копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату (оригінал відмітки банку).

Документи, що є підставою для видачі ліцензії, подаються в одному примірнику в копіях, засвідчених нотаріально або органом, який видав оригінал документа, та приймаються за описом. Ліцензія або рішення про відмову у її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів від дня одержання документів. Ліцензії видаються заявникові при пред'явленні ним документа, що посвідчує особу (для фізичних осіб), або уповноваженому на те представнику заявника за довіреністю.

Отримання ліцензії в ЦОП дозволить значно економити час.


Оподаткування  доходів неприбуткової організації

ДФС України повідомлено, що утворені відповідно до Закону України від 10.07.2003р. №1087-1V «Про кооперацію» та внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій житлово-будівельні кооперативи не сплачують податок на прибуток з будь-яких доходів, отриманих ними у межах статутної діяльності, за умови, що такі доходи (прибутки) використовуються такими неприбутковими організаціями виключно для фінансування видатків на їх утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами, та не здійснюється розподіл доходу серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників, членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб (пп.133.4.2 п.133.4 ст.133 Податкового кодексу України).

Установи та організації, які не відповідають вимогам зазначеного пункту, є платниками податку на прибуток на загальних умовах і подають фінансову і податкову звітність та сплачують податок на прибуток у порядку, встановленому розділом III Податкового кодексу України.

 

Акцизний податок.

Заявка на поповнення обсягів залишку пального

ДФС України повідомлено, що у разі наявності у платника податку обсягів залишку пального, за якими не проведено інвентаризацію і за якими відповідно до п.9 підрозділу 5 розділу XX Податкового кодексу України не може бути збільшено показник (∑АНакл), такі обсяги повинні при реалізації пального заноситися в СЕАРП шляхом оформлення заявок на поповнення обсягу залишку пального зі сплатою акцизного податку на ці обсяги на окремий електронний рахунок, відкритий платнику в Казначействі. На цей рахунок перераховуються кошти у сумі, необхідній для досягнення розміру суми акцизного податку, на яку платник податку має право подати заявку на поповнення/коригування обсягу залишків пального, на які він має право зареєструвати акцизні накладні в ЄРАН.

 

Облік та реєстрація. Зміна місця обліку

ДФС України повідомлено, що відповідно до п.10.13 розділу X Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну України від 09.12.2011р. №1588, юридичні особи − платники податків до закінчення року обліковуються в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що вони є платниками податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) − з ознакою того, що вони є платниками податків з наступного року.

 

ДПІ у Ленінському районі м. Миколаєва

ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3318
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1142169

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"