Оголошення
дислокация
Map
Головна Звіти

Інформаційно-аналітична довідка про виконання плану роботи служби у справах дітей за 2016 рік

План роботи служби у справах дітей сформовано відповідно до виконання Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», на виконання Указу Президента України від 27 жовтня 2009 року № 870/2009 «Про рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 11.09.2009 року «Про стан злочинності у державі та координацію діяльності органів державної влади у протидії злочинним проявам та корупції».

Станом на 27. 12.2016 у Корабельному районі м. Миколаєва 19027 дітей.

В службі у справах дітей створено 2 сектори:

І – сектор захисту прав, свобод та законних інтересів дітей;

ІІ – сектор з питань опіки та піклування.

Облік дітей ведеться по 5 категоріям, згідно діючого законодавства це:

- діти-сироти;

- діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти, що проживають у сім'ях, де батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов'язків;

- діти, які систематично самовільно залишають місце постійного проживання;

- діти, стосовно яких скоєно фізичне, психологічне, сексуальне або економічне насилля в сім'ї.

На всіх видах обліку в службі перебуває – 181 дитина:

19 дітей на профілактичному обліку в секторі захисту прав, свобод та законних інтересів дітей, з них

- 18 дітей проживають у сім'ях, які опинилися у складних життєвих обставинах;

- 1 дитина, яка зазнала насильства та жорстокості у сім'ї.

На первинному обліку, в секторі з питань опіки та піклування перебуває 162 дитини, з них

- 91- діти-сироти;

- 71- діти, позбавлені батьківського піклування.

Під опікою, піклуванням перебуває 132 дитини, в прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу – 10 дітей, в державних закладах - 4 дитини, у комунальному закладі «Миколаївського центру соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради -8 дітей.

На території району розміщено 11 - загальноосвітніх шкіл, 1 - гімназія, 2 - ліцеї, 2 - ВПУ, 2 - спеціальні ЗОШ-І, 17 – дошкільних навчальних закладів.

Служба у справах дітей тісно співпрацює з органами управління освіти та відділом ПП Корабельного ВПГУНП в Миколаївській області. На початку року розроблені плани спільних заходів служби у справах дітей адміністрації Корабельного району, навчальних закладів та ВКМСД Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області з попередження правопорушень і злочинів, профілактики наркоманії та СНІДу.

Щоквартально проводиться звірка щодо повернення на навчання учнів, які тривалий час не відвідують школу без поважних причин. Всього розглянуто з цього приводу за 2016 рік – 103 подання навчальних закладів району. Проведено з дітьми 23 профілактичних заходів, 18 перевірок стану виховної роботи в навчальних закладах та стану утримання дітей в дошкільних навчальних закладах.

Одним із елементів системи захисту прав, свобод і законних інтересів неповнолітніх є соціальний заклад для дітей – КЗ "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей". За ІV квартали 2016 року до КЗ «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради влаштовано 21 дитину, що є жителями Корабельного району. З них:

- за направленням служби у справах дітей адміністрації Корабельного району - 13

- за направленням служби у справах дітей адміністрації Заводського району - 2

- вміщені поліцією - 6.

На даний час у закладі перебуває 18 дітей.

Службою у справах дітей вживаються заходи щодо виявлення дітей, які залишились без батьківського піклування. З моменту надходження повідомлення про таку дитину протягом двох місяців службою вирішується питання щодо надання дитині відповідного статусу. За ІV квартали 2016 року надійшло 21 повідомлень відносно 25 дітей, з них: 20 дітей отримали відповідний статус, 1 дитина повернута матері, відносно 4 – вирішується питання щодо отримання статусу. Після надходження повідомлення діти відвідуються за місцем проживання, в разі підтвердження повідомлення, згідно заяв громадян, влаштовуються до їх сімей на тимчасове влаштування.

Головними формами профілактичної роботи служби з сім'ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, є вивчення, обстеження матеріально-побутових умов проживання та утримання дітей. Обстежено та складено 98 актів МПУ сімей, що перебувають на профілактичному обліку та дітей, які попали в поле зору служби.

Службою направлено 54 клопотання до райвідділу про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП за невиконання своїх батьківських обов'язків.

Крайньою мірою є позбавлення батьківських прав батьків. За звітний період, за участю служби 8 батьків позбавлено батьківських прав. За позовом органу опіки та піклування службою підготовлено та подано 4 позовні заяви про позбавлення батьків батьківських прав.

Під час проведення профілактичних рейдів «Діти вулиці» особлива увага звертається на факти продажу неповнолітнім спиртних напоїв, тютюнових виробів. За ІV квартали 2016, з метою виявлення фактів вживання неповнолітніми спиртних напоїв та фактів незаконного продажу дітям алкогольної та тютюнової продукції, виконання батьками своїх батьківських обов'язків, на виконання рішення координаційної ради з питань захисту прав дітей при Миколаївській облдержадміністрації №1 від 28.04.2012, Положення про адміністрацію Корабельного району Миколаївської міської ради, затвердженого рішенням міської ради від 21.04.11 № 5/3, організовано та проведено 28 профілактичних рейдів «Діти вулиці» на території Корабельного району, із залученням до участі у проведенні рейду представників Корабельного відділу поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області.

За результатами рейдів відвідані 77 сімей, в яких проживають діти, що опинилися у складних життєвих обставинах та попали в поле зору служби. Після проведеної роботи 67 законних представника попереджені про адміністративну відповідальність, у відношенні до 10 батьків ініційовано притягнення до відповідальності.

Під час профілактичних рейдів відвідувались торгові точки на місцевих ринках, з адміністраторами проведені бесіди про недопустимість реалізації неповнолітнім спиртних напоїв та тютюнових виробів. Неповнолітніх, які вживали алкогольні, слабоалкогольні, енергетичні напої учасниками рейду виявлено не було.

За ІV квартали 2016 службою у справах дітей дорослих осіб, які втягували неповнолітніх до пияцтва, не виявлено.

Однією з важливих форм роботи служби є підготовка проектів рішень до виконкому. За поточний період 2016 року підготовлено – 128 (65) проектів.

- купівля-продаж – 14 (8)

- договору дарування – 23 (11)

- обмін житла – 3 (1)

- переоформлення транспортного засобу – 4(3)

- про призначення опіки(піклування) – 11 (5)

- про направлення до будинку дитини – 2

- врегулювання зустрічей – 13 (8)

- про надання статусу – 20 (11)

- про зміну статусу – 4 (1)

- про втрату статусу – 7 (2)

- про реєстрацію дитини - 1

- надання повної цивільної дієздатності - 1

- про внесення змін до рішення – 21 (11)

- про виділення окремої адреси -1

- про продаж автомобіля-1

- про звільнення від виконання обов'язків опікуна-2

На особистому прийомі начальником служби у справах дітей адміністрації Корабельного району розглянуто 115 звернень громадян. Всього спеціалістами відпрацьовано 212 звернень.

Службою створено та постійно поновлюється банк даних ЄІАС «Діти» на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають на профілактичному обліку. За статистичними показниками підтвердженої інформації про електрону облікову картку дитини спеціалістами Корабельної служби 100% підтверджена реєстрація дітей всіх категорій.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3310
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1135240

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"