Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенсійний інформує 03.02.2017

Emblem_of_the_Pension_Fund_of_UkraineУправління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва інформує

Пунктом 8 статті 4 Закону України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування» об'єкт для сплати збору з операцій набуття права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, встановлено у відсотках від вартості автомобіля, а саме:

- 3 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

- 4 відсотки – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

- 5 відсотків – якщо вартість автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Таким чином у 2017 році з вартості автомобіля, яка не перевищує 264 000 грн. збір сплачується у розмірі 3 %, з вартості, що перевищує 264 000 грн., але не перевищує 464 000 грн. – 4 відсотка, з вартості, що перевищує 464 000 грн. – 5 відсотків.

*********

22.12.2016 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 954 «Про внесення зміни до переліку закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років».

Вказаною постановою внесено зміну до переліку закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 1993 р. № 909. В зв'язку з внесеними змінами з 22.12.2016 правом на пенсію за вислугу років користуються працівники дошкільних навчальних закладів, які займають наступні посади:

«директори (завідуючі), вихователі-методисти, вихователі, асистенти вихователів дошкільних навчальних закладів в інклюзивних групах, музичні керівники, вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди, практичні психологи».

***********

Доплата до мінімального страхового внеску

Відповідно до ст.24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» №1058-IV від 09.07.2003 страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій ніж мінімальний страховий внесок. Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню або брала добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Для здійснення такої доплати застрахована особа, яка підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню подає до органу Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії заяву згідно з додатком 28 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами  внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Працівник фонду на підставі даних персоніфікованого обліку про періоди, за які застрахована особа бажає здійснити доплату складає повідомлення-розрахунок, в якому зазначена сума доплати. Застрахована особа здійснює доплату протягом 10 днів з дня отримання повідомлення та подає до органу Пенсійного фонду відомості про суми доплати.

Адміністрація управління

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139619

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"