Оголошення
дислокация
Map
Головна центр зайнятості новини 28.02.2017

dczКорабельний районний центр зайнятості інформує!

Одним із дієвих стимулів роботодавця до створення нових робочих місць та економії обігових коштів - є компенсація єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Статтями 26 та 27 Закону України «Про зайнятість населення» передбачено стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

30 травня 2013 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15.04.2013 №347 «Деякі питання реалізації статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення», якою затверджений «Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Відповідно до вимог Порядку

право на компенсацію ЄСВ має роботодавець, який:

- працевлаштовує за направленням центру зайнятості безробітних з категорій громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці на нове робоче місце строком не менше ніж на два роки;

- є суб'єктом малого підприємництва та працевлаштовує зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки.

Перелік пріоритетних видів економічної діяльності для створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013 № 347.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

Компенсація не виплачується у разі, коли роботодавець:

- має заборгованість із сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування;

- визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

В разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування, сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд) та Фонду соціального захисту інвалідів залежно від джерела компенсації або на його робоче місце за направленням територіального органу працевлаштовується інший зареєстрований безробітний.

Тривалість виплати компенсації та строк працевлаштування обчислюються сумарно.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Корабельного районного центру зайнятості за адресою:

м. Миколаїв, вул. Торгова, буд.61,

або за телефонами: 76-72-51, 64-48-60.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139604

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"