Оголошення
дислокация
Map
Головна податкова 28.02.2017

dfsДПІ у Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує

Право на податковий кредит

ДФС України повідомляє (лист від 08.02.2017 №2351/6/99-95-42-03-15), що при невключенні платником податку суми ПДВ, зазначеної у своєчасно зареєстрованій у ЄРПН податковій накладній/розрахунку коригування, до складу податкового кредиту протягом 365 днів з дати складання такої податкової накладної/розрахунку коригування платник податку має право скласти уточнюючий розрахунок до податкової декларації за звітний період, в якому складено таку податкову накладну/розрахунок коригування, з урахуванням строків давності, визначених ст.102 Податкового кодексу, та виправити неправильно відображені показники.

Нові можливості «Електронного кабінету платника податків»

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва повідомляє про роботу електронного сервісу ДФС «Електронний кабiнет платника», за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДФС та платників податкiв у режимi реального часу. Знайти Електронний кабінет платника можна за адресою cabinet.sfs.gov.ua, а також на офіційному веб-порталі ДФС України.

Модернізований сервіс надає можливість платнику: працювати в ЕКП в режимі реального часу за допомогою персональних комп'ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення.

В «Електронному кабінеті платника» функціонують дві частини: відкрита (загальнодоступна), вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача та приватна (особистий кабінет), вхід до якої здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.

Через відкриту частину ЕКП доступні такі можливості для платника (громадянина): ознайомитись з останніми новинами ДФС та нововведеннями ЕКП, скористатися інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними, отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов'язкових платежів та подання звітності (податковий календар), роздрукувати бланки податкової звітності, заповнити, зберегти та роздрукувати Декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб, отримати контакти та адреси діючих центрів обслуговування  платників (ЦОП).

За допомогою особистого кабінету платник податків має доступ до перегляду та ведення звітності, вхідних/вихідних документів, листування з ДФС, заяв, запитів на отримання інформації, стану розрахунків з бюджетом, реєстрації податкових накладних, СЕА ПДВ,СЕА РП.

Заощаджуйте робочий час – користуйтеся електронними сервісами, що дозволить спростити ведення бізнесу та скоротити до мінімуму контакти з органами ДФС.

Про рентну плату за спеціальне використання води

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області повідомляє платникам податків, що Законом України від 20 грудня 2016 №1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», внесено зміни до ст.225 Податкового кодексу України у частині визначення кола платників рентної плати за спеціальне використання води та порядку нарахування податкових зобов'язань з рентної плати за спеціальне використання води.

Зокрема, зазначається, що податкові декларації з рентної плати за спеціальне використання води подаються до контролюючого органу за місцем податкової реєстрації.

Також, наявність об'єктів оподаткування або показників, що підлягають декларуванню, визначає обов'язок платника податків подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

Суб'єкт господарювання, зареєстрований платником рентної плати за спеціальне використання води, який у звітному (податковому) році планує здійснювати використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, на підставі заяви, складеної у довільній формі, повинен (не пізніше граничного терміну подання податкової звітності з рентної плати за спеціальне використання води за 1-й квартал звітного (податкового) року) повідомити контролюючий орган про відсутність у нього у звітному (податковому) році об'єкта оподаткування рентною платою за спеціальне використання води та податкову звітність з рентної плати за спеціальне використання води протягом податкового (звітного) року не подавати.

Більш детально з інформацією щодо особливостей справляння у 2017 році рентної плати за за спеціальне використання води можна ознайомитися на офіційному веб-порталі ДФС України, за посиланням: http://sfs.gov.ua.

Особливості справляння рентної плати за користування надрами у 2017 році

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області повідомляє платникам податків, що у листі ДФС України від 30.01.2017 №2071/7/99-99-12-03-04-17 «Про особливості справляння рентної плати за користування надрами у 2017 році» (далі – лист) надано рекомендації щодо особливостей справляння у 2017 році рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин та рентної плати за користування надрами у цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин.

Зокрема, у листі зазначено, що з 01.01.2017 року ставка рентної плати за користування надрами для видобування газу природного, що використовується для потреб населення, видобутого з покладів, які повністю або частково залягають на глибині до 5000 м, становить 29 відс. від вартості видобутих у податковому (звітному) періоді обсягів природного газу.

Крім того, визначено, що при обчисленні вартості відповідного виду товарної продукції гірничого підприємства – видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) за розрахунковою вартістю, до витрат платника рентної плати за податковий (звітний) період не включаються витрати, пов'язані з операціями передпродажної підготовки, у т.ч. пакуванням та фасуванням (бутелюванням).

Також, у листі уточнено, що у разі переоформлення спеціального дозволу на користування надрами, податкові декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подаються її платником, починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, у якому він його переоформив.

Більш детально з інформацією щодо особливостей справляння у 2017 році рентної плати за користування надрами можна ознайомитися на офіційному веб-порталі ДФС України, за посиланням: http://sfs.gov.ua

Будьте уважні! На Миколаївщині знову активізувалися «податкові» шахраї!

Головне управління ДФС у Миколаївській області інформує платників податків, що останнім часом до суб'єктів господарювання Миколаївщини активно телефонують невідомі особи з провокаційними та незаконними вимогами від імені керівництва Головного управління ДФС у Миколаївській області.

Застерігаємо та попереджаємо громадян бути уважними та не вірити сумнівним пропозиціям.

Про подібні випадки просимо повідомляти відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Миколаївській області, за адресою: м. Миколаїв, вул. Чкалова, буд. 20, поверх 6, телефон: 47-21-28 (з 9 до 18 год.), або чергову частину Головного управління ДФС у Миколаївській області, за телефоном: 50-18-41 (цілодобово).

Сплата частини чистого прибутку

ДФС України повідомляє (лист від 24.01.2017 №1310/6/99-99-15-02-02-15), що у переліку податків і зборів, визначеному у статтях 9 і 10 Податкового кодексу, відсутній такий платіж як частина чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об'єднань, що вилучається до державного бюджету відповідно до закону.

Отже, частина чистого прибутку (доходу), не сплачена до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями у встановлені терміни, не є податковим боргом у розумінні Кодексу.

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139601

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"