Оголошення
дислокация
Map
Головна центр зайнятості у 29 ЗОШ

edcamp(Не) конференція «Школа – територія прав і демократії»

17 березня 2017 року на базі Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 29 пройшла (не)конференція mini-EdCamp Mykolaiv 2017 під гаслом «Школа – територія права і демократії» для 100 вчителів з усієї країни.

Директор школи ЗОШ №29 Грицюк Лариса поінформувала присутніх, що згідно з концепцією Нової школи випускник сьогодні – цілісна особистість, усебічно розвинена, здатна до критичного мислення, патріот з активною позицією, який діє згідно з морально-етичними принципами і здатний приймати відповідальні рішення, поважає гідність і права людини та ін новатор, здатний змінювати навколишній світ, розвивати економіку за принципами сталого розвитку, конкурувати на ринку праці, вчитись впродовж життя.

Зазначили, що сформувати такого випускника допомагає програма «Демократична школа», яка яскраво продемонструвала, що школа – це своєрідна модель суспільства, яка допомагає учням зрозуміти сучасний світ, налагодити й зміцнити зв'язки з місцевою громадою, суспільством загалом, міжнародною спільнотою. Завдяки проекту EdCamp Ukraine стало можливим обмінюватись досвідом роботи, інноваційними ідеями між вчителями нашої країни, переймати досвід вчителів інших країн.

Демократичний формат EdCamp Ukraine – це унікальна платформа професійного зростання для вчительства України, яка ґрунтується на принципах безкоштовності, незалежності та вільної ініціативи. Завдяки новому дискусійному формату, учасниці й учасники самі в день (не)конференції визначають перебіг її роботи, вибираючи ті сесії, які відповідають їхнім потребам та інтересам. Безкоштовна участь: учительки й учителі сплачують лише вартість проїзду до місця проведення (не)конференції; проживання, харчування, матеріали та все інше забезпечує EdCamp Ukraine. Спікерки і спікери, експерти й експертки усіх рівнів, усвідомлюючи важливість побудови спільноти відповідального вчительства, роблять особистий соціальний внесок у розвиток освітньої сфери – проводять свої сесії, не отримуючи за це гонорарів.

EdCamp Ukraine будує спільноту відповідального вчительства, яка об'єднає кращих агентів змін у системі національної освіти. В Україні завдяки цьому зав'язалося чимало знайомств, народилося багато ідей і спільних проектів: саме в цьому й полягає так званий «ефект довгого хвоста» – продовження обговорення, діяльності, продукування ідей уже після завершення якоїсь події.

Провідний фахівець з питань зайнятості Корабельного РЦЗ Снісар Ольга проінформувала учасників заходу, що фахівці служби зайнятості завжди тісно співпрацюють зі школами в плані профорієнтації учнівської молоді, допомагають визначитись з майбутніми професіями, їх значенням для суспільства та потребу на ринку праці в таких кадрах.

Завдяки такому заходу учасники мали змогу обмінятись досвідом, інноваціями в плані навчання учнів, укріпити зв'язки між школами різних областей.

P70317-090717

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139721

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"