Оголошення
дислокация
Map
Головна ДПІ 02.06.17

dfsЩодо заповнення податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі уточнення податкових зобов'язань

ДФС України повідомляє (лист ДФС України від 13.05.2017 №11897/7/99-99-12-02-03-17), що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі - Податок) є однією із складових податку на майно та належить до місцевих податків, визначених ст.10 Податкового кодексу України (далі - Кодекс).

Ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування (п.п.266.5.1 п.266.5 ст.266 Кодексу).

Сума податкових зобов'язань обчислюється платником Податку за кожним типом об'єкта нерухомості та декларується у Податковій декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 10 квітня 2015 року №408, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29 квітня 2015 року за №479/26924 (далі - Декларація).

Платники Податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму Податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування Декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Обчислення сум податкових зобов'язань за відповідний звітний (податковий) період здійснюється за кожним типом об'єкта нерухомості. Декларування податкових зобов'язань з Податку за звітний (податковий) період формою Декларації передбачено за житлові та нежитлові об'єкти нерухомості одночасно.

Водночас відповідно до п.50.1 ст.50 Кодексу у разі самостійного виявлення платником Податку у майбутніх податкових періодах помилок, що містяться у раніше поданій ним Декларації, то такий платник зобов'язаний надіслати уточнюючу Декларацію до такої Декларації за формою чинного на час подання уточнюючої Декларації.

При цьому, при складанні платниками Податку уточнюючої податкової звітності за відповідний звітний (податковий) період чинною формою Декларації не передбачено розмежування сум податкових зобов'язань, що підлягають уточненню за об'єкти житлової та нєжитлової нерухомості окремо, що унеможливлює автоматизацію програмного забезпечення в частині їх рознесення до інтегрованої картки платника.

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138641

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"