Оголошення
дислокация
Map
Головна Центр зайнятості 21.07.2017

centr_zanНовини Корабельного районного центру зайнятості

Роз'яснення змін в пенсійному законодавстві

В рамках співпраці з Інгульським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України м. Миколаєва в Миколаївській області, 17 липня 2017 року на базі Корабельного РЦЗ, була проведена групова профконсультація з представником зазначеної установи.

Головний спеціаліст управління Яновська Оксана поінформувала присутніх про зміни в Пенсійному законодавстві, про перерахунок пенсії для окремих категорій населення, можливість перевірити наявні доходи, а також про електронний ресурс - Веб-портал Пенсійного фонду України, де можна отримати інформацію:

- про місце працевлаштування (офіційне);

- про розмір заробітної плати (доходу), який враховуються для пенсії (інших соціальних виплат);

- про накопичений страховий стаж;

- про поточний розмір пенсії;

- про умови, розмір, порядок призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії;

- ознайомитись із формами заяв, необхідних для призначення, перерахунку та виплати своєї пенсії, отримання допомоги на поховання та заповнити їх, користуючись наданими інструкціями.

На заході безробітні мали змогу написати заяву, згідно якої їм буде призначено особистий код для реєстрації на Веб-порталі Пенсійного фонду України без необхідності відвідувати установу.

Корабельний районний центр зайнятості і надалі буде продовжувати активно співпрацювати з представниками Пенсійного фонду.

seminar-PFU

Семінар з представниками Держпраці

18 липня 2017 року, на базі Корабельного районного центру зайнятості, за участю представника Управління держпраці у Миколаївській області були проведені два інформаційно-консультаційні заходи:

ü семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці;

ü семінар "Техніка пошуку роботи. Використання джерел інформації про вакансії".

Головний державний інспектор відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Передрій Олександр поінформував присутніх про встановлені законом гарантії при оплаті праці працівникам, укладання колективних договорів на підставі вимог чинного законодавства, підстави розірвання трудового договору з ініціативи власника.

Зазначив підстави звернення до зазначеного Управління з метою отримання інформаційно-консультаційних послуг.

В ході проведення заходу сторони домовились про подальшу співпрацю.

seminar-18-07

Інформаційні послуги

В рамках співпраці з Другим Миколаївським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та з Управлінням Державної праці в Миколаївській області 19 липня 2017 року був проведений інформаційно-консультаційний захід. «Ваші права, Ваші обов'язки».

Головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Другого миколаївського місцевого центру НБПД Заболотна Олена поінформувала присутніх про правові послуги, які можна отримати в центрі правової допомоги.

Зазначила, що особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та отримують допомогу по безробіттю в розмірі не більше 2 прожиткового мінімумів, можуть звернутись до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Розповіла про новий вид врегулювання спорів або конфліктів – медіацію та її переваги досудового вирішення конфліктів.

Головні державні інспектори Управління Держпраці м. Миколаєва Терешкова Анна та Козявко Наталя ознайомили присутніх з новою процедурою проведення перевірок роботодавців, укладання колективних договорів на підставі вимог чинного законодавства, умови звільнення працівника.

Присутні з цікавістю спілкувались з гостями зустрічі, жваво проходило й обговорення проблемних питань. Безробітні виявили побажання частіше запрошувати для участі в семінарах представників соціальних установ.

seminar-19-07

Допомога у вирішенні правових питань

20.07.2017 на базі Корабельного РЦЗ був проведений виїзний прийом представника Другого Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках Дня учасника АТО та орієнтації на службу за контрактом

Головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації центру Заболотна Олена надала індивідуальні правові консультації для чотирьох зареєстрованих безробітних, в тому числі трьом демобілізованим учасникам АТО.

Вона поінформувала присутніх:

- про перелік послуг, які надає центр та допомога при написанні заяв з метою отримання інформаційно-консультаційних послуг в Управлінні Держпраці:

-проведення перевірок на підприємствах з питань додержання трудового законодавства;

-перелік документів, які потрібні при зверненні до центру безоплатної вторинної правової допомоги;

-вирішення правових питань в різних напрямах законодавства:  кримінального, сімейного, трудового, житлового та інші;

-надання консультацій особам, які звернулись по допомогу та у разі потреби направленні їх до організації, яка допоможе вирішити проблему по суті;

-представництво інтересів осіб у разі, якщо справа потребує розгляду у суді чи вже розглядається судом;

- складання документів, необхідних для захисту прав осіб у суді.

Результатом співпраці, стало звернення одного з учасників АТО, а саме Молчанова Олександра Вячеславовича до центру, з метою подання позовної заяви до суду.

viezd_priem_KCZ

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139627

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"