Оголошення
дислокация
Map
Головна Зміни у Порядку обліку платників

dfsЗміни у Порядку обліку платників

У Мін'юсті України 31.10.2017р. за №1328/31196 зареєстровано наказ Мінфіну України від 06.10.2017р. №839, яким затверджено Зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого власним наказом від 09.12.2011 р. № 1588 (далі — Порядок).

Зокрема, передбачено, що у разі створення відокремленого підрозділу юрособи з місцезнаходженням за межами України повідомлення за формою № 20-ОПП подається юрособою протягом 10 робочих днів після створення, реєстрації такого підрозділу до контролюючого органу за основним місцем обліку юрособи у паперовому вигляді. Якщо контролюючими органами при здійсненні своїх функцій за результатами перевірок та звірок, або на підставі інформації від третіх осіб, або на підставі даних інших державних органів чи відповідних державних реєстрів встановлено, що:

• юрособа, відокремлений підрозділ юрособи, фізична особа — підприємець за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань має стан такої, що провадить діяльність та при цьому не перебуває на обліку чи знята з обліку у відповідному контролюючому органі, таким органом вживаються заходи щодо отримання відповідних відомостей від державного реєстратора та взяття на облік такого платника податків згідно з цим Порядком;

• фізособа зареєстрована як особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, але не перебуває на обліку чи знята з обліку в контролюючому органі, таким органом вживаються заходи, визначені пп. З п. 6.8 розділу VI вищезазначеного Порядку, і така фізична особа обліковується в контролюючому органі як особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, з ознакою «платник не подав заяви для взяття на облік»;

• у платника податків відповідно до законодавства є обов'язки щодо подання податкових декларацій (розрахунків, звітів) та/або нарахування, утримання або сплати (перерахування) податків, зборів на відповідній території, але такий платник не перебуває на обліку або знятий з обліку за неосновним місцем обліку у відповідному контролюючому органі, цим органом вживаються заходи щодо подання таким платником документів для взяття на облік за неосновним місцем обліку у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку, і такий платник обліковується в контролюючому органі за неосновним місцем обліку з ознакою «платник не подав заяви для взяття на облік».

Наказ набирає чинності через 10 днів з дня опублікування.

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138073

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"