Оголошення
дислокация
Map
Головна Про роботу Вітовського відділення...

«Про роботу Вітовського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області по забезпеченню соціальних гарантій працюючих та профілактиці виробничого травматизму»

Соціальне страхування виконує велику роль у розбудові громадянського суспільства. Коло проблем, що вирішуються за допомогою соціального страхування, вражає. Крім міцної основи соціального захисту працюючих, цей соціальний інститут сприяє підвищенню стабільності в суспільстві й економіці, сприяє гармонізації відносин у трудових колективах.

Фонд соціального страхування України створений на законодавчому рівні шляхом об'єднання Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до постанови правління Фонду створено і розпочало свою роботу з 01.08.2017року Вітовське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України в Миколаївській області, яке є відокремленим підрозділом Управління виконавчої дирекції Фонду в Миколаївській області.

Основними завданнями відділення є реалізація державної політики  по соціальному захисту громадян на території Вітовського та Снігурівського районів Миколаївської області та Корабельного району м. Миколаєва.

На обліку знаходиться 10,5 тис. страхувальників

Відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» відділенням забезпечуються гарантії працюючих громадян щодо їх соціального захисту у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, охорони життя та здоров'я.

На теперішній час сучасна економічна криза, скорочення обсягів виробництва, погіршення умов праці неодмінно призводять до збільшення порушень нормативів з охорони праці і як результат травмування робітників.

Тому одним з основних завдань Фонду соціального страхування   є сприяння керівникам та службам охорони праці підприємств в організації та проведенні профілактичної роботи з попередження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Відділення організовує проведення профілактичних заходів, які направлені на усунення шкідливих та небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці.

Ця робота ведеться в тісній співпраці з органами державного управління, управлінням Держпраці у Миколаївській області, нашими соціальними партнерами: профспілками, роботодавцями.

Аналіз   стану виробничого травматизму не дає нам право на спокій, заставляє зробити висновок, що зроблено в цьому напрямку далеко не все.

В 2016 році в Корабельному районі сталося 8 нещасних випадків:

На підприємствах: ТОВ «МГЗ» -три, ТОВ СМП «Ніка Тера»- два, ТОВ Житлопромбутавто» та ПАТ « БК Житлопромбут-8», ДП «Стивідорна компанія «Ольвія»-  по одному нещасному випадку.

В  2017 році в Корабельному районі  сталося – 4 нещасних випадків:

На підприємстві ТОВ МСП «Ніка Тера» сталося 2 нещасних випадки: один працівник отримав травмування кісті руки, при закритті люку вагона; другий працівник травмувався в результаті падіння з вагону

В Комунальному підприємстві ДЕЗ «Корабел» стався нещасний випадок зі смертельним наслідком, в результаті грубого порушення вимог інструкції з охорони праці, загинув тракторист.

На підприємстві ТОВ «Житлопромбут -8»  в результаті  падіння  на сходах слюсар отримав серйозну травму ноги.

Профзахворювань на підприємствах, організаціях та установах, що обслуговуються відділенням в 2017р. зареєстровано не було. Хоча по Миколаївській області на перше місце виходять профзахворювання медичних працівників в спеціалізованих лікарнях на туберкульоз.

Вітовське відділення Фонду в своїй роботі основну увагу приділяє наданню своєчасних та якісних послуг. Звертаючись до відділення, страхувальник може отримати роз'яснення щодо   існуючого законодавства про охорону праці, про гарантований соціальний захист працюючих, про відповідальність за порушення нормативних актів з охорони праці, ознайомитись з кращим досвідом роботи, запросити зробити аудит стану охорони праці на підприємстві, отримати необхідні для роботи нормативно-правові акти з охорони праці.

Спеціалістам з охорони праці надається допомога щодо  розробки ефективної системи управління охороною праці, розробки нормативних документів з охорони праці, профілактичних заходів по недопущенню виробничого травматизму.

Всі нещасні випадки розслідуються тільки за участю страхового експерта з охорони праці, аналізуються причини виникнення нещасних випадків, по кожному із них розроблені заходи щодо усунення причин нещасного випадку, недопущення їх в майбутньому.

Відповідно Закону України «Про загальнообов'язкове соціальне страхування»,  об'єктом страхування від нещасного випадку є життя застрахованого, його здоров'я та працездатність.

З моменту свого створення  відділення Фонду подовжило надавати соціальні послуги та страхові виплати  потерпілим на виробництві.

На обліку у відділенні станом на 01.01.2018 року знаходиться 1040  особових справ потерпілих та членів їх сімей. Серед них біля 200 інвалідів праці.

Відділенням надається біля 30 різних послуг та виплат, серед яких значну частини займають виплати по лікарняним листкам, одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності, смерті потерпілого, щомісяця виплати потерпілим та утриманцям, медикаментозне та стаціонарне лікування, лікування в санаторіях, спеціальний медичний, постійний сторонній,  побутовий догляди та інші.

Щомісячні виплати здійснюються більш ніж 400 потерпілим, утриманцям в разі загибелі працівника.

В січні зроблений перерахунок виплат потерпілим, це вже третє осучаснення заробітної плати. Два попередні були проведені в 2011 році.

В середньому виплати зросли на 17,7%, 366 чол. отримали значне підвищення виплати.

На даний час розробляється і буде впроваджений найближчим часом новий механізм підвищення розміру щомісячної виплати потерпілим працівникам від нещасних випадків на виробництві, яке буде здійснюватися раз в рік  по аналогії з Пенсійним Фондом України..

Медикоментозне лікування в 2018 р. отримали і 18 чол. Догляди: медичний, постійний сторонній та побутовий – 6 інвалідів.

18 – інвалідів праці лікувались в санаторіях. Змінився сам підхід надання санаторно-курортного лікування: «Гроші –ходять за людиною». Лікування здійснюється за особистим вибором потерпілого. На 2018р. – прийнято заявок на 21 путівку.

67 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, що проживали в Донецькій та Луганській областях і наданий час через воєнні дії були змушені тимчасово переїхати до Миколаївської області, звернулися до відділення за отриманням соціальних послуг.

Крім вищеназваних виплат відділення також забезпечило виплати працівникам, що раніше здійснювались Фондом з тимчасової втрати працездатності – це перш за все лікарняні , виплати по вагітності, смерті працівників.

Протягом п'яти місяців 2017р. (з моменту створення відділення) на рахунки підприємств перераховано майже 10 млн. грн. страхових коштів, а саме:  по лікарняним в зв'язку з тимчасовою втратою працездатності перераховано 7,3млн. грн., по вагітності – 2,6 млн. грн., на поховання 32,8 тис. грн. страхових коштів.

Для застрахованих осіб, що потребують реабілітаційного лікування, прийнята новий Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду» від 13.07.2017р. №39.

Застрахована особа має право на лікування за особистим вибором.

Схема

Працівник знаходиться в лікарні — лікар направляє на ЛКК - висновок ЛКК - повідомлення до Фонду (доба) - зустріч спеціаліста зі застрахованою особою - заява застрахованої особи - відпрацювання документів із застрахованою особою - відпрацювання питань із санаторно-курортним закладом – при згоді застрахованої особи – готується договір та надається застрахованій особі, яка їде на лікування до санаторно-курортного закладу.

(Оплата 600грн. х 24дня = 14400грн. На період лікування здійснюється оплата лікарняних.)

На даний час відділення укомплектовано висококваліфікованими спеціалістами, які фахово виконують свою роботу та забезпечують виконання завдань по соціальному захисту працюючих  визначених  Законом України.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138134

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"