Оголошення
дислокация
Map
Головна 18 квітня 2018 року виповнюється 100 років
redcross18 квітня 2018 року виповнюється 100 років від дня створення Товариства Червоного Хреста України. Це найвпливовіша і найбільша за чисельністю в країні громадська організація, основним завданням якої є сприяння органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

Товариство Червоного Хреста України виникло в квітні 1918 року з ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала  благодійну медичну допомогу киянам. Взявши на себе з перших днів свого існування благородну місію турботи про здоров'я людей та їх благополуччя, Товариство визначило і реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, дітям вулиці, багатодітним сім'ям, потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій (у тому числі від аварії на Чорнобильській АЕС), мігрантам, біженцям, шукачам притулку, іншим верствам населення, які потребують соціальної підтримки; попередження торгівлі людьми; проведення  санітарно-просвітньої роботи, спрямованої на профілактику інфекційних  хвороб; немедичний догляд хворих на туберкульоз та СНІД.

Вікова історія гуманітарної діяльності Товариства Червоного Хреста України наповнена милосердям, людяністю, співчуттям. Основоположні принципи міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, якими керується Товариство, забезпечують надання допомоги всім нужденним без дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною, мовною, класовою ознакою чи політичними переконаннями. Червоний Хрест розвиває волонтерський  рух, поширює знання про міжнародне гуманітарне право, навчає населення навичкам надання першої допомоги, тощо.

Із 1961 року в системі Товариства працювала патронажна служба, у складі якої донедавна працювало 3090 патронажних сестер, які щороку надавали допомогу вдома за місцем проживання в середньому 350-370 тис. осіб з вразливої категорії населення. В ТЧХУ  діяло 382 центри і кімнати першої допомоги, соціальної підтримки та реабілітації,  651 пункт першої допомоги в сільській місцевості,  394 пункти прокату речей догляду за хворими, 532  банки одягу, 3 хоспіси та 4 притулки. Щорічна кількість  наданих медико-соціальних  та побутових послуг становила  15-18 млн.

На жаль, у 2017 році патронажна служба Товариства Червоного Хреста України була позбавлена державної підтримки. На сьогодні Товариство спроможне підтримувати біля 200 посад патронажних сестер, які працюють в основному тільки в Луганській і Донецькій областях.

Протягом останніх 4 років Товариство працює в особливих умовах, що зумовлено анексією Криму та збройним конфліктом на сході країни. Через  погіршення соціальної та економічної ситуації, поглиблення гуманітарної кризи в країні перед Товариством постали нові виклики, у зв'язку з чим був  розширений спектр діяльності  і переглянуті пріоритети в роботі, спрямовані зусилля  на зміцнення  служби реагування на надзвичайні ситуації, психо-соціальної підтримки, удосконалення та підвищення ефективності роботи з надання допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення, насамперед  внутрішньо переміщеним особам  з місць воєнних  дій та анексованої території.

Протягом 2014-2017 років Товариство надало допомогу 1,2 млн. внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 505 млн. грн. і лікарняним закладам – на 86 млн. грн.

З 2013 року працюють створені при Національному комітеті та обласних організаціях Товариства  волонтерські загони швидкого реагування Червоного Хреста,  основна  мета яких надання першої допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій. Під час Революції гідності загін Національного комітету Товариства надав допомогу 1,5 тис. постраждалих.

Міжнародна діяльність Товариства спрямована на залучення можливостей Міжнародного Руху Червоного Хреста до фінансування гуманітарних програм допомоги вразливим верствам населення, зокрема постраждалим від анексії Криму та збройного конфлікту на сході країни. Всього з початку цих подій було залучено від міжнародних донорів  гуманітарної допомоги на суму близько 500 млн. грн. для допомоги внутрішньо переміщеним особам, пораненим в госпіталях та сім'ям військовослужбовців.

Діяльність організацій Червоного Хреста підтримується і здійснюється у тісній співпраці з районними, міськими та  обласними державними адміністраціями.

З нагоди 100-річчя створення Товариства планується провести в усіх регіонах ряд заходів, спрямованих на подальшу популяризацію  в суспільстві ідеалів доброти і милосердя.

Сподіваємося, що  участь в урочистостях з нагоди цього свята пройдуть за участю представників багатьох громадь костей.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138305

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"