Оголошення
дислокация
Map
Головна Про роботу Вітовського відділення

«Про роботу Вітовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області по забезпеченню соціальних гарантій працюючих та профілактиці виробничого травматизму в 2018 році»

Соціальне страхування виконує велику роль у розбудові громадянського суспільства. Коло проблем, що вирішуються за допомогою соціального страхування, вражає. Крім міцної основи соціального захисту працюючих, цей соціальний інститут сприяє підвищенню стабільності в суспільстві й економіці, сприяє гармонізації відносин у трудових колективах.

Вже майже півтора року, після створення, працює Вітовське відділення Фонду, основними завданнями якого є реалізація державної політики по соціальному захисту громадян на території Корабельного району м. Миколаєва та Вітовського і Снігурівського районів Миколаївської області.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» відділенням забезпечуються гарантії працюючих громадян щодо їх соціального захисту у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, охорони життя та здоров'я.

На теперішній час сучасна економічна криза, скорочення обсягів виробництва, погіршення умов праці неодмінно призводять до збільшення порушень нормативно-правових актів з охорони праці і як результат травмування робітників.

Тому одним з основних завдань Фонду соціального страхування є сприяння керівникам та службам охорони праці підприємств в організації та проведенні профілактичної роботи з попередження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Відділення організовує проведення профілактичних заходів, які направлені на усунення шкідливих та небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці.

Ця робота ведеться в тісній співпраці з органами державного управління, управлінням Держпраці у Миколаївській області, нашими соціальними партнерами: профспілками, роботодавцями.

Як свідчить аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах Корабельного району, в 2018 році ми маємо зниження кількості нещасних випадків, що пов'язані з виробництвом. В 2018 році сталося три нещасні випадки, проти чотирьох в 2017 році. Нещасні випадки сталися в Дитячому навчальному закладі №130 (зі смертельним наслідком), ТОВ «Альянс Сервіс», ПрАТ «БК «Житлопромбут-8».

Всі нещасні випадки розслідовались за участю представників Відділення, зроблений аналіз причин винекнення нещасних випадків, по кожному із них розроблені заходи щодо усунення причин нещасного випадку, недопущення їх в майбутньому

Звертаючись до відділення, страхувальник може отримати роз'яснення щодо  існуючого законодавства про охорону праці, про гарантований соціальний захист працюючих, про відповідальність за порушення нормативних актів з охорони праці, ознайомитись з кращим досвідом роботи, запросити зробити аудит стану охорони праці на підприємстві, отримати необхідні для роботи нормативно-правові акти з охорони праці.

Спеціалістам з охорони праці надається допомога щодо розробки ефективної системи управління охороною праці, розробки нормативних документів з охорони праці, профілактичних заходів по недопущенню виробничого травматизму.

Відповідно Закону України «Про загальнообов'язкове соціальне страхування», об'єктом страхування від нещасного випадку є життя застрахованого, його здоров'я та працездатність.

З моменту свого створення відділення Фонду подовжило надавати соціальні послуги та страхові виплати потерпілим на виробництві.

На обліку у відділенні станом на 01.12.2018 року знаходиться 1050 особових справ потерпілих та членів їх сімей. Серед них 222 інвалідів праці.

Відділенням надається біля 30 різних послуг та виплат, серед яких значну частини займають виплати по лікарняним листкам, одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності, смерті потерпілого, щомісяні виплати потерпілим та утриманцям, медикаментозне та стаціонарне лікування, лікування в санаторіях, спеціальний медичний, постійний сторонній, побутовий догляди та інші.

Протягом 2018 року відшкодовано потерпілим від нещасних випадків на виробництві та членам їх сімей більше 13,5 млн. грн.

Впродовж цього року двом потерпілим від нещасних випадків на виробництві були надані спеціальні засоби пересування(коляски), проводилась компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування для 17 осіб з інвалідністю.

В поточному році інвалідам праці, які перебувають на обліку у відділенні, за рахунок коштів Фонду придбано та видано 21 путівка на санаторно-курортне лікування в санаторії України: «Інгул», ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова», ДП «Клініч-ний санаторій «Авангард», «Східницькі Карпати», ДП «Південь-Курорт-Сервіс «Орізонт», «Червона Калина», «Карпати», «Борисфен».

Основний акцент зосереджується на відновленні лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, що надається застрахованим особам безоплатно, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Забезпечення реабілітацією з початку 2018 року відбувається за реформованим механізмом. Це повністю адресна система, яка дозволила значно спростити та прискорити процедуру отримання лікування, що суттєво, коли мова про підгострі стани, складні патології, які потребують оперативної реабілітації. Крім того, тепер пацієнти самостійно обирають санаторно-курорний заклад, у якому хочуть пройти відновне лікування. Тривалість відновного лікування за рахунок коштів Фонду становить до 24 днів і фінансується стовідсотково для кожної застрахованої особи, яка має медичні покази для його проходження.

В поточному році укладено 20 тристороніх договорів, за профілем м'язово-скелетної реабілітації (підгострений період після ортопедичних та травматологічнихоперацій, ревмотологічні захворювання), кардіопульмонарної реабілітації (підгострений період інфаркту міокарда, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, після операцій на серці; підгострений період після захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет).

Особлива увага приділяється допомозі громадянам, що переміщені з тимчасово окупованих територій, 67 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, що проживали в Донецькій та Луганській областях і наданий час через воєнні дії були змушені тимчасово переїхати до Миколаївської області, звернулися до відділення за отриманням соціальних послуг.

Віділення також забезпечило виплати працівникам, що раніше здійснювались Фондом з тимчасової втрати працездатності – це перш за все лікарняні, виплати по вагітності, смерті працівників. Протягом 2018 року на рахунки підприємств перераховано 31 млн. грн. страхових коштів.

Пройдено непростий шлях становлення та розвитку Фонду як сучасної, динамічної та високоефективної установи, що відстоює інтереси людей праці. Фонд працює ефективно і стабільно на благо тих людей, які зазнали лиха, які потребують соціального захисту, адже від нашої роботи залежить їх доля. Всі фахівці прикладають максимум зусиль для того, щоб застраховані працівники не втратили віру в те, що Фонд не покине їх в скрутному становищі.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1140223

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"