Оголошення
дислокация
Map
Головна Я МЕДІАГРАМОТНИЙ

mediagrЯ МЕДІАГРАМОТНИЙ

Слухачі «Університету третього віку» відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) взяли участь в міні-тренінгу «Я - медіаграмотний» який відбувся в бібліотеці-філіалі №18 Централізованої бібліотечної системи для дорослих м.Миколаєва. Даний захід проводився в межах проекту згуртування громади Миколаєва «Миколаїв: ми –коло!», який впроваджується Міжнародною організацією з міграції ( МОМ ) за фінансуванням ЄС. Мета та завдання даного заходу:

- підвищення медійної культури серед громадян;

- набуття навичок критичного мислення;

- уміння відрізняти фейкову та маніпулятивну інформацію, уникати пропаганди в усіх її проявах .

Тренерами на тренінгу виступили спеціалісти центральної міської бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького: головний бібліотекар Письменна І.В. та провідний програміст Середенко А.В. Під час занять підопічні познайомились з поняттям «медіаграмотність» та обговорили важливість медіоосвіти в сучасних реаліях бурхливого розвитку інформаційних технологій. В ході міні-тренінгу акцент було зроблено на обізнаності у роботі з основними медійними ресурсами - друкованими періодичними виданнями, телебаченням та соціальними медіа. Підопічні денного перебування вчилися розпізнавати маркери маніпуляцій в новинних повідомленнях, на фото та відео, дізнались, що таке фейк, та як відрізнити фейкову новину від правдивої.

Підбиваючи підсумки даної зустрічі, хочемо щиро подякувати:

спеціалістам бібліотеки-філії №18 за приємну та дружню атмосферу;

спеціалістам Центральної міської бібліотеки ім. Кропивницького за нові знання які отримали наші підопічні. Недарма в народі кажуть «Вчитися ніколи не пізно».

Заступник директора аппарату Корабельного району міського територіального центру Подаєнко Т.І.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139407

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"