Оголошення
дислокация
Map
Головна Маже один мільйон

IMG_2506Маже один мільйон гривень Миколаївська ОСЗ планує надати на розвиток підприємництва в регіоні до кінця року

Майже 63 млн. грн. на започаткування власної справи надала безробітним Миколаївська обласна служба зайнятості з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, починаючи з 2001 року. В цій програмі за 19 років взяли участь майже 13 тис. осіб. Про це повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.

«Займатися бізнесом в Україні завжди було непросто, але той, хто дійсно хоче «працювати на себе», завжди знаходить можливості. Однією із таких можливостей є програма служби зайнятості – надання допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи. Сьогодні, напередодні Дня підприємця, ми хочемо подякувати нашим клієнтам за те, що вони раціонально розпорядилися отриманими коштами, працюють на благо регіону, розвивають свій бізнес, створюють робочі місці, наповнюють скарбницю податками», – зазначив директор ОЦЗ Дмитро Оборонько.

Наприклад, Марина Мала, яка в 2015 році відкрила за допомогою служби зайнятості дитячий розвивально-навчальний центр «Оля-ля» у Миколаєві, тепер планує створити повноцінний приватний дитячий садок, підбирає персонал за допомогою центру зайнятості. «Ніколи не думала, що моя перша освіта вчителя молодших класів і англійської мови мені знадобиться, оскільки працювали лише за другою освітою у банківській сфері. Втім, маючи доньку Олю, на честь якої, до речі, і названо наш центр, я зрозуміла, що хочу створити центр раннього розвитку дитини, який би задовольнив сучасні потреби багатьох батьків. В цьому мені допоміг центр зайнятості як навчанням, так і фінансово».

43 тисячі гривень на стартовий капітал майже три роки тому отримав Віталій Бухан, який обрав для себе цікавий вид діяльності, а саме виробництво та продаж прапорів. «Коли звільнився з військової служби, не зміг знайти роботи, яка б задовольнила мої моральні та фінансові амбіції, тому вирішив сам її собі створити. Тепер щодня я ходжу на роботу із задоволенням, виконую цікаві замовлення, де можу реалізувати свої вміння, досвід і творчий потенціал», – розповів підприємець.

У 2019 році виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності отримали 28 безробітних осіб, з них 11 учасників АТО/ООС, двоє внутрішньо переміщених осіб.

З Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття у 2019 році новоспечені підприємці отримали більше 760 тис. грн.

Одним із цьогорічних бізнес-початківців є доволі успішний молодий чоловік Андрій Бото, який лише за півроку зміг просунути на ринку Миколаєва таку сучасну послугу, як детейлінг. Основна мета проекту – максимально наблизити стан автомобіля до нового та забезпечити довговічність такого стану. Комплекс послуг включає в себе необхідний догляд за інтер'єром та екстер'єром автомобіля. «В якийсь момент, працюючи ще керівником відділення банку, я зрозумів, що мені набридло займатися паперовою роботою в офісі, – каже пан Андрій. – Захотілося працювати руками. Люблю автомобілі, люблю чистоту – так виникла ідея організувати детейлінг-студію. Коли звільнився, у центрі зайнятості допомогли з навчанням, підготовкою бізнес-плану, надали фінансову підтримку, а головне – допомогли пережити період переходу від найманого працівника до підприємця без нервових ситуацій».

За словами Дмитра Оборонька, суми коштів, які отримують безробітні на відкриття власної справи, доволі різні. Це залежить від стажу, заробітної плати і страхових внесків, причини звільнення тощо. «Цього року, наприклад, є люди, які отримали 6 тисяч, а є такі, які отримали 71 тисячу гривень. Програма триває і користується попитом серед безробітних громадян. Всього на виплату одноразової допомоги по безробіттю для започаткування підприємницької діяльності у кошторисі Миколаївської обласної служби зайнятості на 2019 рік передбачено 1млн 746 тис. грн.», – зазначив директор ОЦЗ.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3312
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1136842

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"