Оголошення
дислокация
Map
Головна Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє
dfs

 

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє

Нарахування земельного податку фізичним особам

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.

Порядок обчислення плати за землю визначено ст.286 Податкового кодексу України. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться органами державної податкової служби (за місцем знаходження земельної ділянки), які направляють платникам податкові повідомлення-рішення про суми сплати земельного податку.

У разі переходу права власності на ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року, податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, у якому він втратив право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником — починаючи з місяця, у якому у нового власника виникло право власності.

Якщо право власності на земельну ділянку переходить від одного власника до іншого протягом календарного року, контролюючий орган надсилає податкові повідомлення-рішення про сплату земельного податку новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

За ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у спільній власності кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується з урахуванням прибудинкової території кожній з таких осіб:

у рівних частинах, якщо будівля перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділена у натурі, або одній з таких осіб-власників, визначеній за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;

пропорційно належній частці кожної особи, якщо будівля перебуває у спільній частковій власності;

пропорційно належній частці кожної особи, якщо будівля перебуває у спільній сумісній власності і поділена у натурі.

За земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у користуванні кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться у їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.

* * * * * * *

Шановні платники!

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що Державна податкова служба України за участі інституту фіскальної політики Університету державної фіскальної служби України з 28 жовтня по 30 листопада 2019 року проводить загальнонаціональне опитування щодо визначення задоволеності платників податків рівнем сервісного обслуговування для ідентифікації проблемних питань, що потребують особливої уваги з метою покращення надання послуг.

Отримані результати будуть використані для підготовки плану дій з удосконалення сервісів ДПС у рамках реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову політику.

Опитування є анонімним та добровільним. Відповіді залишаться конфіденційними і будуть використані виключно в цілях опитування.

Результати опитування будуть оприлюднені на офіційному вебпорталі ДПС та сторінці ДПС у Facebook одразу після їх опрацювання.

* * * * * * *

З 1 грудня 2019 року нові соціальні стандарти

З 1 грудня 2019 року, відповідно до ст.7 Закону України від 23 листопада 2018 року №2629 «Про Державний бюджет України на 2019 рік»

(далі – Закон №2629), збільшується прожитковий мінімум на одну особу з розрахунку на місяць. Водночас збільшаться й інші види прожиткового мінімуму.

Законом №2629 установлено прожитковий мінімум на одну особу у

2019 році у розрахунку на місяць у розмірі: з 1 грудня - 2027 гривень.

Для основних соціальних і демографічних груп населення прожитковий мінімум на одну особу:

- для дітей віком до 6 років: з 1 грудня – 1779 грн;

- для дітей віком від 6 до 18 років: з 1 грудня – 2218 грн;

- для працездатних осіб: з 1 грудня – 2102 грн;

- для осіб, які втратили працездатність: з 1 грудня - 1638 гривень.

Головне управління ДПС у Миколаївській області наголошує, що мінімальна заробітна плата станом на 1 грудня 2019 року не змінюється і становить 4173 грн на місяць (або 25,13 грн у погодинному розмірі) та звертає увагу платників податків на те, що залишаються незмінними при нарахуванні та сплаті єдиний податок, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податкова соціальна пільга.

 

Головне управління ДПС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138081

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"