Оголошення
дислокация
Map
Головна Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє

dfs

 

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє

Пільги зі сплати земельного податку для учасників ООС

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що ст.281 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб.

Так, відповідно до п.п.281.1.4 п.281.1 ст.281 ПКУ від сплати податку звільняються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року №3551 «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», зокрема особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в операції об'єднаних сил (антитерористичній операції), забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більше 2 гектари;

для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більше 0,25 гектара, в селищах – не більше 0,15 гектара, у містах – не більше 0,10 гектара;

для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 гектара;

для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 0,01 гектара;

для ведення садівництва – не більше 0,12 гектара (п.281.2 ст.281 ПКУ).

Враховуючи викладене, якщо фізична особа захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала участь в операції об'єднаних сил (антитерористичній операції), забезпеченні її проведення, перебуваючи в районах антитерористичної операції у період її проведення, то така фізична особа звільняється від сплати земельного податку.

* * * * * * *

14 листопада 2019 року набули чинності зміни до Митного кодексу України з питань сприяння захисту прав інтелектуальної власності

Миколаївська митниця ДФС повідомляє, що з 14 листопада 2019 року набув чинності Закон України від 17 жовтня 2019 року №202 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України» (далі – Закон №202).

Законом №202 визначено терміни – «контрафактні товари», «піратські товари», а також «товари, що підозрюються у порушенні прав інтелектуальної власності». У переліку об'єктів права інтелектуальної власності (далі – ІВ) в Митному кодексі України (далі – МКУ) виключено корисну модель, додано «компонування напівпровідникових виробів» (один з способів патентного тролінгу, промисловий зразок залишено). Також, визначено поняття «швидкопсувних товарів» у випадку призупинення митного оформлення.

Крім того, визначено митні режими під час яких застосовуються заходи у разі підозри у порушенні прав ІВ.

Звертаємо увагу, що відтепер заходи щодо сприяння захисту прав ІВ застосовуються під час переміщення припасів та не застосовуються – в тому числі, до оригінальних товарів, тобто товарів, які були виготовлені за згодою правовласника, або товарів, виготовлених особою, належним чином уповноваженою правовласником на виробництво певної кількості товарів, у тому числі у кількості, що перевищує обумовлену між цією особою і правовласником.

Зберігання на складі органу доходів i зборів товарів, митне оформлення яких призупинено відповідно до ст. 399, 400 і 401 прим. 1 МКУ, є платним, починаючи з наступного календарного дня за днем їх розміщення на такому складі. Водночас за зверненням декларанта органом доходів і зборів може бути надано дозвіл на зберігання товарів, митне оформлення яких призупинено, без їх розміщення на складі органу доходів і зборів. При цьому зберігання товарів, митне оформлення яких призупинено, без їх розміщення на складі органу доходів і зборів здійснюється за рахунок власника таких товарів.

І на останок, зміни Законом №202 передбачають наступне:

- орган доходів і зборів не може за власною ініціативою призупинити митне оформлення швидкопсувних товарів;

- передбачена можливість дострокового випуску товарів, митне оформлення яких призупинено за підозрою у порушенні прав ІВ;

- визначено особливості призупинення митного оформлення та знищення невеликих партій товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Головне управління ДПС у Миколаївській області

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138088

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"