Оголошення
дислокация
Map
Головна Пенсійний фонд України в Миколаївській області повідомляє

pension

 

 

Пенсійний фонд України в Миколаївській області повідомляє

«ОТРИМАЙТЕ ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕНЯ – ВІДЧУЙТЕ ПЕРЕВАГИ»

Усі категорії пенсіонерів, які одержують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість безкоштовно оформити електронне пенсійне посвідчення, у вигляді звичайної пластикової банківської картки.

Електронне пенсійне посвідчення – це сучасний технологічний багатофункціональний інструмент. З одного боку – це документ, який підтверджує статус пенсіонера і дає право на одержання пенсії. А з другого – це повноцінна платіжна картка «Ощадбанку».

Користуватися карткою досить зручно – вона невелика, зручно поміщається в гаманець і, на відміну від традиційних посвідчень, не витирається.

За його допомогою можна не лише отримати пенсію, а й, наприклад, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через Інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. І, безумовно, пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові (електронне пенсійне посвідчення можна пред'являти для користування пільгами на проїзд в громадському транспорті).

Крім того, це надійний ключ для повноцінного користування всіма державними електронними сервісами. Електронне пенсійне посвідчення містить електронний цифровий підпис, за допомогою якого людина фактично дистанційно підтверджує особу та може подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто, а виключно через мережу Інтернет.

Щоб отримати модернізований пенсійний документ, потрібно звернутись до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подати заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 30*25.

Заява формується автоматично із даних, наявних у базі Пенсійного фонду. Пенсіонеру необхідно її лише підписати.

Виготовляє електроннепенсійне посвідчення Державний ощадний банк України. Виготовляється посвідчення протягом 30 днів і видається, разом з інструкцією користувача електронного пенсійного посвідчення, безкоштовно в обраному відділенні банку.

 

ПЕРЕРАХУНКИ ПЕНСІЙ З 01 ГРУДНЯ 2019 РОКУ

Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» від 23.11.2018 р. №2629-VIII (далі – Закон № 2629) встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення, зокрема, з 1 грудня 2019 року в Україні збільшується розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність з 1564,00 грн. до 1638,00 грн., прожитковий мінімум на одну особу з 1936,00 грн. до 2027,00 грн.

З урахуванням вищезазначеного з 1 грудня 2019 року органами Пенсійного фонду України будуть автоматично проведені перерахунки пенсійних виплат у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму.

Перерахунку підлягатимуть мінімальні розміри пенсій.Тим особам, які отримують пенсійні виплати більші за мінімальні, буде перераховано доплату за понаднормативний стаж, яка визначається у відсотках від прожиткового мінімуму. Вищезазначені перерахунки не провадяться особам, які працюють або займаються підприємницькою діяльністю.

Таким чином, пенсійні виплати тих осіб, які отримують пенсію в мінімальному розмірі, 1564,00 грн., збільшаться на 74 грн. і становитимуть 1638,00 грн.

Працюючим пенсіонерам перерахунок пенсії у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму здійснюється після звільнення з роботи.

Нагадуємо, що працюючим або тим, які займаються підприємницькою діяльністю, пенсіонерам, про необхідність своєчасного (протягом 10 днів з дня працевлаштування) повідомлення органів Пенсійного фонду України про своє працевлаштування.

Крім того, підвищенню підлягають:

– пенсії за особливі заслуги перед Україною;

– підвищення ветеранам війни;

– підвищення жертвам нацистських переслідувань;

– мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам війни;

– мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та

інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

– надбавка донорам.

Одночасно повідомляємо, що розмір надбавки, передбаченої Законом України "Про донорство крові та її компонентів" визначений у відсотках до прожиткового мінімуму на одну особу, з 01.12.2019 – 2027,00 грн. в розрахунку на місяць та буде складати 202,70 грн. (2027,00 грн. х 10 %).

Розміри підвищення пенсій з 01.12.2019 р. кожному пенсіонеру визначатимуться в індивідуальному порядку та в залежності від того, яка складова пенсійної виплати перераховуватиметься (доплата за понаднормативний стаж, доплата до мінімального розміру пенсій, підвищення або надбавки).

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ У СМАРТФОНІ

Пенсійний фонд України з вересня презентував у тестовому форматі новий електронний сервіс – мобільний додаток «Пенсійний фонд». Відтепер громадяни мають можливість доступу до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв – смартфонів та планшетів.

Проект «Пенсійний фонд України у смартфоні» розроблено з метою реалізації розвитку системи надання електронних послуг «Е-пенсія» та забезпечує максимально зручну та оперативну взаємодію громадян з Пенсійним фондом України.

Версії мобільного додатку – на першому етапі доступно для користувачів смартфонів на базі платформи Android (для версії, починаючи з 4.4 (KitKat), найближчим часом – для IOS (починаючи з IOS 11).

Мобільний додаток «Пенсійний фонд» забезпечує: користування електронними послугами Фонду з мобільних пристроїв; доступ усіх працюючих (застрахованих осіб) до інформації, яка міститься в електронній обліковій картці соціального страхування, яка міститься у Реєстрі застрахованих осіб щодо анкетних даних, заробітної плати та інформації щодо надбаного страхового стажу; захист прав застрахованих осіб шляхом контролю за сплатою страхувальниками страхових внесків; доступ пенсіонерів до даних електронної пенсійної справи; оперативний доступ до Електронного реєстру листків непрацездатності; підвищення якості надання послуг.

Основні можливості:

• Для застрахованих осіб – перегляд відомостей з Реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надана роботодавцем (страхувальником)інформація про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж).

• Для пенсіонерів – перегляд відомостей з електронної пенсійної справи.

• Для всіх категорій: перегляд стану опрацювання звернень до Пенсійного фонду України, в тому числі прикріплених до звернень документів; верифікація документів, довідок, сформованих в особистому електронному кабінеті; одержання та перегляд повідомлень від Пенсійного фонду України.

Найближчим часом будуть реалізовані наступні можливості: подання документів для призначення / перерахунку пенсій в один дотик (Е-пенсія); зміна параметрів інформування; запис на прийом у відділи обслуговування; перегляд електронних листків непрацездатності по застрахованій особі; подання запитів на формування електронних листків непрацездатності застрахованою особою; погодження щодо реєстрації електронних листків непрацездатності по зверненню страхувальників.

Використання сервісу вимагає наявності у користувача: ключа кваліфікованого електронного підпису (який раніше називався ЕЦП): доступний повний набір можливостей; або попередньої реєстрації на вебпорталі Фонду через веббраузер за допомогою логіну та паролю: в цьому випадку особисті дані користувача не використовуються при формуванні довідок, виводиться лише затребувана інформація.

Тепер ви маєте доступ до електронних сервісів Фонду у зручному форматі з мобільних пристроїв. Хто ще не завантажив, хутчіш тисніть на посилання https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.gov.pfu

Новий додаток у тестовому режимі запущено на базі проєкту «Пенсійний фонд України у смартфоні».

Також ми чекаємо на фідбек. Якщо ви, користуючись додатком, помітили помилку, маєте зауваження, побажання чи ідеї, напишіть нам на Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3314
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1137851

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"