Оголошення
дислокация
Map
Головна Робота Вітовського відділення

Робота Вітовського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області в умовах карантину

Завданням Відділення в період дії заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID – 19) в Україні, є надання матеріального забезпечення застрахованим особам і страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

Станом на 01 червня поточного року Відділення здійснює страхові виплати та фінансує медичні послуги 374 потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, серед яких 223 – інваліди праці.

Для цієї категорії застрахованих осіб законодавством передбачено значний перелік виплат та послуг, серед яких найбільшу питому вагу займають щомісячні страхові виплати потерпілим та утриманцям, а також відшкодування витрат на медикаментозне та стаціонарне лікування, спеціальний медичний, постійний сторонній, побутовий догляди та інші.

Щомісячні виплати отримують 348 потерпілих та 26 утриманців, які втратили годувальника внаслідок нещасного випадку на виробництві.

В поточному році на виконання ст.37 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» проведено перерахунок страхових виплат на коефіцієнт 1.11, в результаті якого середня виплата на одну особу збільшилась на 328 грн. в місяць.

Медикаментозне лікування за рахунок коштів Фонду в поточному році отримали 24 особи; медичний, постійний сторонній та побутовий догляди – 8 осіб з інвалідністю.

35 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, що раніше проживали в Донецькій та Луганській областях і через воєнні дії були змушені тимчасово переїхати до Миколаївської області, звернулися до відділення і отримують страхові виплати та соціальні послуги в повному обсязі.

Також відділення Фонду фінансує виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах і допомоги на поховання.

Загальна сума коштів на матеріальне забезпечення, згідно заяв-розрахунків страхувальників, за п'ять місяців поточного року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла на 12,2 відсотків і склала 17,6 млн. грн.

Основною причиною такого зростання є збільшення розміру заробітної плати. Середньоденна допомога за один день непрацездатності зросла до 340,17 грн., проти 283,00 грн. в цьому ж періоді минулого року.

Завдяки проведенню роботодавцями заходів по покращенню умов праці безпосередньо на робочих місцях, попередженню епідемічних захворювань, посиленню контролю за роботою медичного персоналу, законністю видачі листів непрацездатності, активізації роботи комісій підприємств із страхування у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності рівень захворюваності працівників зменшився майже на 13 відсотків.

Важливо знати, що на період карантину Фонд соціального страхування України тимчасово відстрочує виплати за окремими статтями видатків та розширює перелік причин непрацездатності, за якими здійснює фінансування.

Відповідно до вимог Закону України від 13.04.2020 року № 553 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». відділенням Фонду на даний час нараховуються, а після завершення карантину будуть здійснені: видатки на забезпечення потерпілих на виробництві лікарськими засобами і виробами медичного призначення, фінансування доглядів і додаткового харчування, виплати одноразових допомог.

З 15 травня 2020 року набули чинності зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, якими регламентовано видачу лікарняних листків застрахованим особам на період перебування в обсервації, на самоізоляції під медичним наглядом із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11». Строк видачі таких листків непрацездатності відповідно до діючих нормативно-правових актів і галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я складає 14 днів.

З 19 травня поточного року набули чинності зміни, внесені до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», щодо виплати допомоги за листками непрацездатності, виданими на період перебування в обсервації, на самоізоляції під медичним доглядом у розмірі 50 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу, медичним працівникам – в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) незалежно від страхового стажу.

Фізичні особи-підприємці і самозайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів, продовжують вважатися застрахованими особами та мають право на виплати від Фонду соціального страхування України.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138355

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"