Оголошення
дислокация
Map
Головна Отримання посвідчень багатодітної сім'ї

family1Адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради інформує....

Отримання посвідчень батьків та дітей з багатодітної сім'ї

Сьогодні сміливо можна сказати, що значення інституту сім'ї в Україні має вагоме значення. По-перше, сім'я – це єдина соціальна група, яка збільшується не завдяки прийому нових членів ззовні, а завдяки народженню дітей, тобто це група, яка підтримує біологічну безперервність суспільства. По-друге, одна з її основних функцій полягає в передачі культурної спадщини суспільства, що наразі є дуже важливим для українського народу.

В цьому контексті сім'ї з великою кількістю дітей, тобто багатодітні, відіграють неабияку роль, адже в майбутньому кожен з дітей буде будувати свою власну сім'ю, передаючи досвід та історичну мудрість, яку отримали від батьків.

Оформлення статусу та отримання посвідчень батьків та дітей з багатодітної сім'ї є доказом, що родина належить до такої важливої категорії. Наприклад, наразі у відділі з гуманітарних питань адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради на обліку стоять 420 сімей, в яких виховуються 1384 дитини.

Для оформлення відповідного статусу батьки мають надати певний пакет документів, визначений Постановою Кабінету міністрів №209 від 02.03.2010 року «Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї» (зі змінами та доповненнями).

У зв'язку з нелегким для нашої держави часом, Кабінетом Міністрів було доповнено перелік необхідних документів, у разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу, закріплених у Постанові №191 від 03.03.2023 року, а саме:

- копія рішення суду із зазначенням місця проживання дитини з одним із батьків після розірвання шлюбу;

- витяг з реєстру територіальної громади, що підтверджує відомості про місце проживання заявника та дитини, у паперовій або електронній формі;

- копія судового наказу/рішення суду про стягнення аліментів, у якому зазначено місце проживання дитини;

- копія висновку служби у справах дітей про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України;

- копія акта обстеження умов проживання, виданого службою у справах дітей;

- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- копія рішення суду про позбавлення батька чи матері батьківських прав, визнання батька (матері) недієздатним (недієздатною), безвісти відсутнім (відсутньою);

- копія свідоцтва про смерть батька чи матері;

- копія свідоцтва про народження дитини - у разі внесення до актового запису цивільного стану змін у зв'язку з усиновленням такої дитини.

Сподіваємось, що зазначений перелік стане Вам у нагоді.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3316
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1139628

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"