Оголошення
дислокация
Map
Головна рейди

info_logoАдміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради інформує

Триває перевірка об'єктів торгівлі та сфери послуг щодо дотримання вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

Протягом 14.08-18.08.2023 року спеціалістами відділу координації торгівлі та підприємництва адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради здійснювались рейди - обстеження об'єктів торгівлі та сфери послуг з метою перевірки виконання вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

У ході рейдів на території Корабельного району було перевірено 57 установ. Виявлено 10 порушень, надано 6 попередження. Не здійснюють господарську діяльність – 7.

Під час рейдів з підприємцями було проведено роз'яснювальні бесіди, а саме: «згідно з законом, зовнішня реклама, оголошення, вказівники, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова», та суб'єктів господарювання попереджено про адміністративну відповідальність за порушення Закону.

Суб'єкти господарювання, які відмовлятимуться привести свою діяльність у відповідність до вимог Закону та продовжуватимуть порушувати права громадян, Уповноважений із захисту державної мови відповідно до ст. 57 Закону може оголосити суб'єкту господарювання попередження або застосувати штрафні санкції.

Треба зазначити, що відповідно до ст. 188-52 КУАП передбачено попередження або штраф від 3400 грн. до 8500 грн., якщо порушення вчинено вперше, та штраф за повторне протягом року порушення – від 8500 до 11900 грн.

Протягом тижня, 14.08 - 18.08.2023, спеціалістами відділу санітарної інспекції адміністрації Корабельного району був проведений рейд (мкр. Ш.Балка) щодо санітарного стану вулиць приватного сектору.

За підсумками рейду виявлено ряд порушень Правил благоустрою міста (складування будівельних матеріалів та будівельного сміття, несвоєчасне видалення карантинних рослин, відсутність покажчиків будинків, влаштування зливових ям на за межами територій приватних домоволодінь).

На порушників складено 16 адміністративних протоколів за ст. 152 КУпАП, які передано на розгляд адміністративної комісії для подальшого визначенням виду адміністративного стягнення. Надано 66 попереджень домовласникам та проведено роз'яснювальну роботу щодо обов'язкової наявності договору на вивіз ТПВ та утримання прилеглої території в задовільному санітарному стані.

Продовжується комісійне обстеження та формування бази пошкоджених об'єктів (приватних будинків) внаслідок збройної агресії рф, загальна кількість яких на території Корабельного району м. Миколаєва станом на 17.08.2023 становить 620. Триває щоденна робота щодо підготовки та передачі актів комісійного обстеження з пакетом документів до управління Державного архітектурно-будівельного контролю. Загалом передано 245 актів.

На відпрацюванні в комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об'єкти нерухомого майна (на території Корабельного району) внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України перебуває 104 заявки (64 квартири та 40 - приватні будинки). На тепер 89 заявок відпрацьовано, 15 заявок знаходиться в роботі.

17 серпня 2023 року працівниками адміністрації району спільно з представниками КП «Обрій – ДКП» відбувся рейд - обстеження щодо наявності договорів на вивіз ТПВ та санітарного утримання території навколо об'єктів торгівлі та сфери послуг.

Перевірено 27 суб'єктів господарювання, які не мають договорів на вивіз ТПВ. Після проведеної роз'яснювальної роботи з суб'єктами господарювання укладено 2 договори на вивіз ТПВ. За результатами рейду надано 25 попереджень щодо відсутності договорів на вивіз сміття.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138580

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"