Оголошення
дислокация
Map
Головна

kompensaciji_zhytlo-copy

 

Компенсація особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, виплачується у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги за рахунок:

Хто може отримати

Повнолітні громадяни України, які безоплатно розмістили у себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а саме:

- власники житла або їхні представники;

- наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності;

- спадкоємці, які прийняли спадщину

Важливо! Компенсація НЕ надається за розміщення членів своєї сім'ї.

Щодо права власника домогосподарства на отримання компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб, з якими його поєднують родинні стосунки

Відповідно до пункту 2 Порядку компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім'ї у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття витрат, пов'язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Згідно з пунктом 1 частини 2 статті 3 Сімейного кодексу України, сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки.

Відповідно до пункту 4 Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради має право запитувати та отримувати від особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, свідоцтва про народження, про державну реєстрацію шлюбу або про розірвання шлюбу

ВАЖЛИВО!

Дитина належить до сім'ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!!!

Відповідно статті 265 Сімейного кодексу України, баба та дід зобов'язані утримувати своїх малолітніх, неповнолітніх внуків, якщо у них немає матері, батька або якщо батьки не можуть з поважних причин надавати їм належного утримання, за умови, що баба, дід можуть надавати матеріальну допомогу.

 

Зверніть увагу! Компенсація надається за розміщення ВПО, які перемістилися після 24 лютого 2022 р. з областей, де проводяться бойові дії (відповідно до переліку, затвердженого Кабінетом Міністрів України)

Розмір компенсації :

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі - людино-день), Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у житловому приміщенні власника, в кожний день місяця.

14,77 грн – на одну людину за один день.

443,1 грн – на одну людину за 30 днів* (457,87 грн – за 31 день).

ВАЖЛИВО!

У жовтні 2023 року під час розрахунку розміру компенсації витрат, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням (перебуванням) внутрішньо переміщених осіб, сума компенсації за кожен людино-день становить 14,77 гривень.

Зверніть увагу! Компенсація надається із дня розміщення переселенців, але не раніше дати оформлення ними довідки ВПО за адресою відповідного житлового приміщення.

УВАГА!!!!Для отримання компенсації не пізніше ніж протягом п'яти днів із дня закінчення звітного місяця подайте до виконавчого органу місцевої ради, відповідної військової адміністрації за місцем розташування житла заяву за встановленою формою.

Прийом заяв щодо отримання компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб (відповідно до пункту 5 постанови КМУ від 19 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб») здійснюється за адресою:

проспект Богоявленський 314, кабінет 214,

з 01 до 05 числа кожного місяця з 9.00 до 12.30

субота та неділя - вихідні дні

ЗРАЗКИ

Повідомлення про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні

Заява особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат

Особи, що розмістили ВПО зобов'язані в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати повідомлення згідно з додатком 1 разом з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у такому приміщенні.

Підстави для відмови

1. Невідповідність даних, зазначених у заяві.

2. Невідповідність кількості людино-днів даним, які зазначені у заяві.

Нормативно-правове регулювання

Постанова Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради проводять вибіркову перевірку достовірності наведених у заяві відомостей шляхом відвідування місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту:

- такого розміщення,

- його безоплатності,

- кількості розміщених осіб та умов їх проживання,

- документів, що посвідчують особу,

- свідоцтва про народження малолітньої дитини, яка є внутрішньо переміщеною особою (у тому числі електронне відображення інформації, що міститься у таких документах),

- довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи.

Перевірка проводиться на виконання вимог пункту 8 постанови КМУ від 19.03.2022 №333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» (зі змінами від від 1 вересня 2023 р.) та підставі розпоряджень голови адміністрації Корабельного району ММР:

- «Про створення комісії з питань перевірки факту та місця розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) від 14.04.2023 № 19р

- «Про організацію роботи щодо проведення перевірки достовірності, наведеної у заяві інформації щодо отримання компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб» від 27.09.2023 № 70р

За результатом такої перевірки складається Акт перевірки.

У разі коли за результатами перевірки встановлено факт наведення у заяві недостовірної інформації, комісія з питань перевірки факту та місця розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО) адміністрації Корабельного району ММР може прийняти рішення про відмову у виплаті такої компенсації.

Інформація про результати таких перевірок щомісяця надсилається до Мінреінтеграції та Товариства Червоного Хреста України.

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Погода в Николаеве

Пользователи : 2
Статьи : 3315
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1138487

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"