Головна Прості поради для уникнення гострих кишкових інфекцій

Прості поради для уникнення гострих кишкових інфекцій

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає про те, що кишкові інфекції мають сезонні коливання, тому в теплу пору року найчастіше спостерігаються епідеміологічні спалахи, пов’язані із споживанням людиною заражених продуктів харчування та недоброякісної води.

Щоб запобігати зараженню, необхідно дотримуватися наступних правил:

1. Використовуйте безпечну воду :

- для пиття використовувати тільки кип'ячену воду;

-не пити воду з випадкових вододжерел, водопроводу, призначеного для технічних цілей, колодязів та неглибоких свердловин;

-воду для приготування їжі і господарських потреб брати тільки з перевірених вододжерел;

-кип'ятіть або дезінфікувати іншим способом воду, взяту для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду з джерел, якість води в яких невідома, у т.ч.з відкритих водойм;

2. Підтримуйте чистоту:

-мийте руки перед тим, як брати продукти чи готувати їжу;

-мийте руки після відвідування туалету;

-вимийте і продезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, які використовуєте для приготування їжі;

-захищайте кухню і продукти від комах, гризунів та інших тварин.

3. Відокремлюйте сиру їжу від готової:

– відокремлюйте сире м’ясо і морепродукти від інших харчових продуктів;

– для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям, зокрема ножами і обробними дошками;

– зберігайте продукти у закритому посуді, щоб уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.

4. Ретельно готуйте їжу:

– ретельно просмажуйте чи проварюйте продукти, особливо м’ясо, яйця і морепродукти;

– доводьте страви до кипіння, щоб вони готувалися щонайменше за 70 °С;

– ретельно підігрівайте приготовану їжу.

5. Зберігайте їжу при безпечній температурі:

– не залишайте приготовану їжу за кімнатної температури більш ніж на 2 години;

– зберігайте приготовані страви гарячими (60 °С) аж до подавання до столу;

– не зберігайте їжу надто довго, навіть у холодильнику;

– не розморожуйте продукти за кімнатної температури.

- під час поїздок не споживайте продукти, що швидко псуються: салати зі сметаною або майонезом, кондитерські вироби з кремом, м’ясні та рибні вироби домашнього приготування;

6. Не купуйте продукти харчування в місцях стихійної торгівлі;

-не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;

-закупку сировини для виготовлення страв, готових продуктів харчування треба проводити виключно при наявності на них супровідних документів, що засвідчують їх безпечність та якість, які повинні надаватися в місцях продажу продукції;

У випадку виявлення перших ознак кишкового інфекції ( слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея) необхідно терміново звернутись до лікаря. У цьому запорука вашого швидкого одужання і безпеки для оточуючих.

Більш детальнішу інформацію можна отримати на сторінці Facebook за посиланням https://www.facebook.com/Mykolaivdpss?__cft__[0]=AZXP8H0Uzw-

 

Mykolrada

vru1

prezident

kmu

decent_vlad

header_bg

dfs

MykolaevOblEnergo

Пользователи : 2
Статьи : 3485
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 1346889

 

 

 

Наші контакти:

54050, Україна, м.Миколаїв,

проспект Богоявленський, 314

 

 

 

тел. (0512) 60-02-71, факс (0512) 60-02-59

Електронна адреса для звернень

[email protected]

znak

Питання "гарячої лінії"